فاطمه با چشمان سبزش به لبان مشاور چشم دوخته بود.او که روستائی بود از کلمات مشاور چیزی متوجه نمیشد.

اچ آی وی،ایدز،نقص ایمنی و...!؟؟

15 سالش بود که ازدواج کرد.بعدازمدتی همسرش به علت قاچاق مواد مخدر زندانی شد ودر 20 سالگی از همسرش جداشد. 21 ساله بود که با امیر آشنا شد وبلافاصله ازدواج کردند.امیر پسر مهربانی بود البته سابقه اعتیاد داشت ولی از 3سال پیش ترک کرده بود.

یک سال قبل امیر دچار عفونت ریوی شد که به درمانها موقتا جواب میداد وبعد بدتر میشد.در بیمارستان بستری شد وبعداز یکهفته پزشکان وی را با حال بد از بیمارستان به طرز عجیبی مرخص کردند وگفتند از دست ماکاری برنمیآید ودیگر کاری برای او نمیشود کرد.بعداز یک هفته در زمستان 1383 امیر فوت نمود.

9ماه بعد فاطمه بعلت تورم غدد لنفاوی گردن به متخصص گوش وحلق مراجعه نمود. پزشک با تشخیص احتمالی عفونت HIV برایش آزمایش درخواست نمود.

در یک روز زرد پائیزی،دو چشم سبزدر مرکز مشاوره بیماریهای مشهد نمایان شد.فاطمه به مرکز معرفی شده بود.جواب آزمایش در دستان من بود.از مشاور خواستم که مشاوره قبل از آزمایش برایش انجام دهد.هفته بعد برای جواب ومشاوره بعدازآزمایش مراجعه نمود.بطور عجیبی با بیماری کنارآمد.از شوهرش گفت.از مهربانی هایش واز روزهای آخر زندگیش.از خواهر وبرادرانش که تحت نظر اوهستندواز خواستگاران فراوانش.

فاطمه با چشمان سبزش به لبان مشاور چشم دوخته بود ونمیدانست جواب خواستگاران سمجش را چگونه بدهد...وفاطمه ها ی بسیاری در میان ما هستند که نیازمند کمکند چه باید کرد؟

رناتو لینسنگن، کارشناس اچ آی وی/ایدز یونیسف توضیح می‌دهد که: "60 درصد تمامی بیماران مبتلا به اچ آی وی در ایران تزریق کنندگان مواد مخدر هستند و در نتیجه آنان نماینده یک بیماری متمرکز می‌باشند. این مصرف کنندگان مواد مخدر می‌توانند دیگران را علاوه براستفاده مشترک از سرنگ، توسط روابط جنسی غیر پیشگیری شده آلوده کنند. کسانی که با معتادان روابط جنسی برقرار می‌کنند نیز احتمال دارد به نوبه خود با دیگران روابط جنسی داشته باشند و آنان را بیمار کنند و یا با باردار کردن آنان کودکانشان را آلوده به این بیماری کنند. از این طریق اچ آی وی می‌تواند به سرعت از گروههایی نظیر معتادان که رفتارهای خطرناک دارند، به اجتماع منتقل شده و موجب شیوع یک بیماری واگیردار شود."
با آن‌که ایران سخت کوشیده است تا با توزیع سرنگ‌های رایگان، انجام آزمایش‌های اچ آی وی و مشاوره دادن میزان آلودگی به اچ آی وی را میان مصرف‌کنندگان مواد مخدر کاهش دهد، اما به دلیل فقدان اطلاع جامعه از اچ آی وی و محدویت‌های موجوددرخصوص مسائل جنسی در بحث‌های اجتماعی همچنان آسیب‌پذیری زنان و کودکان در حال افزایش است.