ما مسئولين براي كنترل ايدز چه مي توانيم بكنيم ؟

يكي از اقدامات بسيار موثردر جلوگيري از گسترش ايدز ، حمايت یابی خصوصاً از افراد كليدي جامعه ( مسئولين ، روحانيون و.... ) مي باشد . بيماري ايدز به خاطر معضلات اجتماعي كه بهمراه دارد و به علت انگ وبرچسبي كه افراد مبتلا گرفتار آن مي شوند بسيار حائز اهميت است .

هر منطقه از دنيا كه مسئولين تمايل سياسي قوي ، تعهد را از خود نشان داده اند ، در كاهش شيوع HIV موفق بوده اند . براي مثال در تايلند ، سنگال ، اوگاندا و برزيل اين قاطعيت و تصميم منجربه كنترل نسبي بيماري شده است .

افراد كليدي و مسئولين چه مي توانند بكنند ؟

1 _ سكوت را بشكنند : ايدز يك خطر است و تاثير برخانواده ها و جامعه مي تواند بسيار مخرب باشد

2 _ اطلاع رساني و‌آموزش در جهت جلوگیری از غفلت و ترس بیمورد از بيماري : مسئولين بايستي اجازه آموزش عمومي و اختصاصي را بدهند خصوصاً با بروز نشانه هاي موج سوم بيماري در جوانان

3 _ جلوي تعصب ورزي ،‌تبعيض و بدنامی بيماري را بگيرند . پيشگام باشيد خودتان يك الگوي ضد تبعيض باشيد . حقوق انساني افراد مبتلا را حفظ نمائيد .

4 _ سازماندهي فعاليت ها ، تشكيلات جلسات مكرر

5 _ در حوزه مسئوليت خود كميته پيگيري مسائل ايدز تشكيل دهيد

6 _ طرح هايي براي پيشگيري از ايدز در حوزه مسئوليت خود ارائه دهيد

7 _‌به گروههاي پرخطر و در معرض خطر توجه ويژه نمائید (افراد با سوء مصرف مواد)

8 _ از آموزش ، مشاوره و آزمايش داوطلبانه ايدز حمايت نمائید

9 _ از خدمات پيشگيرانه ( توزيع سرنگ ، توزيع كاندوم و....) حمايت نمائید

10 _ يكي از علل مهم گسترش ايدز در جوامع فقر و محروميت است

اگر چه هيچ درمان قطعي براي ايدز نداريم ، ميدانيم كه سياستهاي مداوم و شجاعانه مي توانند شيوع بيماري را متوقف سازند و اين امكان را براي افراد مبتلا به HIV/AIDS فراهم سازند كه زندگي عادي و مطلوبي داشته باشند . براي دستيابي به اين اهداف فعاليتهاي ما بايد در برگيرنده چهار ركن اساسي باشد.

پيشگيري ، درمان ،‌حقوق انساني و تامين منابع

افراد مبتلا به عفونت HIV/AIDSحقوق انساني مشابه بقيه مردم دارند و مانند همه شهروندان ديگر داراي حقوقي همچون حفاظت در برابر تبعيض به هر شكلي هستند.

ترس از افراد مبتلا به عفونت HIV/AIDS، سبب گسترش همه گيري مي شود .

در همه جا ، همه را به انديشه صحيح فر اخوانيم . از تمام كارمندان دولتي بخواهيد به منظور انجام مسئوليتهاي خود بدون تبعيض به افراد مبتلا دربيمارستانها ، مدارس و ادارات خدمت ارائه دهند

مبارزه با ايدز يك آزمايش بزرگ براي ماست . آزمايش مديريت جامعه ، در صورت مديريت صحيح، مي توانيم بر گسترش آن فائق آئيم .